Jeugdfestival

Vanwege het coronavirus was het voor ons helaas niet mogelijk om in 2020/2021 het tweejaarlijks Jeugdfestival Ammerzoden te organiseren. Maar we gaan het Jeugdfestival opnieuw organiseren op zaterdag 2 november 2024. Voor de negende keer zal dan het festival voor jeugd- en opleidingsorkesten plaatsvinden. Het festival is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip in de regio. De vorige editie namen maar liefst 13 orkesten deel en we hopen dat het in 2024 mogelijk is om weer met zo’n mooi aantal orkesten het Jeugdfestival te laten plaatsvinden. De organisatie van het festival is in handen van de commissie Jeugd en Opleiding.

Het Jeugdfestival Ammerzoden biedt jeugdige muzikanten een fantastische uitdaging om  in een andere omgeving te musiceren, waarbij de prestatie van het orkest beoordeeld zal worden door een deskundige jury. Het festival is geschikt voor zowel orkesten bestaande uit gevorderde als beginnende muzikanten.  Het orkest met het hoogste puntenaantal wint de Arie van den Oord- bokaal. Daarnaast zal er een aanmoedigingsprijs worden uitgereikt.

Het Jeugdfestival Ammerzoden staat al jaren garant voor een muzikale en gezellige dag die een grote stimulans vormt voor de jeugdige muzikanten uit de hafabra-wereld. Wij nodigen uw jeugd- of opleidingsorkest van harte uit om deze dag samen met ons te beleven.
.

Klik hier voor meer informatie over de opzet van het Jeugdfestival Ammerzoden.