De Slag om Ammerooie

In 2014 organiseerde onze vereniging voor de eerste maal De Slag om Ammerooie in verenigingsgebouw de Heerlijkheid te Ammerzoden. Dit evenement is in aanvulling gekomen op het Jeugdfestival Ammerzoden, een festival waarbij jeugd- en opleidingsorkesten zich kunnen laten beoordelen door een deskundige jury.

In navolging van het succes van de vorige edities (zeven deelnemende slagwerkgroepen in 2018), wilden wij in 2020/2021 wederom ‘De Slag om Ammerooie’ organiseren. Helaas was dat vanwege het coronavirus niet mogelijk. Er is toen besloten dat we dit festivalweekend zouden gaan verplaatsen naar zondag 30 oktober 2022. Gelukkig konden we toen wél het tweejaarlijks festivalweekend realiseren en daarmee de vierde editie van ‘De Slag om Ammerooie’!
De organisatie van het festival is in handen van de commissie Jeugd en Opleiding.

Mocht u willen deelnemen aan de vijfde editie van ‘De Slag om Ammerooie’, noteer dan alvast zondag 3 november 2024 in uw verenigingsagenda! Wij nodigen de slagwerkgroep van uw vereniging van harte uit om deel te nemen aan dit spetterend festival. Tijdens dit festival zal wederom worden gestreden om de Gerben de Spar-bokaal. 

Klik hier voor meer informatie over de opzet van De Slag om Ammerooie.