De Dorstvlegels

Hofkapel “de Dorstvlegels” is in 1954 opgericht door een aantal leden van Fanfare St. Caecilia en is tegenwoordig een bruisend onderdeel daarvan. De kapel bestaat uit z’n 25 spelende muzikanten onder leiding van Koen Penders en zij hebben een uitgebreid repertoire. De Dorstvlegels prijzen zich gelukkig dat er vele jeugdige muzikanten vanuit de fanfare de kapel verjongen, het enthousiasme spat ervan af.

© Fanfare St. Caecilia Ammerzoden

Elk jaar wordt er half oktober gestart met de repetities om nieuwe stukken in te studeren voor het nieuwe carnavalsseizoen. Deze vinden plaats in Partycentrum de Weesboom waar de kapel al jaren kind aan huis is. De kapel begeleidt het hele carnavalsseizoen de Raad van XI muzikaal tijdens diverse activiteiten, zoals het Aonslingerbal, Ton Praote, Vurgloeie, Knarrebal, Rollator Spektakel, Optochten, Kroegentocht en natuurlijk het bekende Blauwe Maandagbal waar zij met een bigbandopstelling met zanger vele bekende carnavaleske nummers ten gehore brengen. Dit wordt door een breed publiek erg gewaardeerd.

Buiten het carnavalsseizoen worden de Dorstvlegels regelmatig gevraagd voor speciale gelegenheden, zoals jubilea en openingen. Onlangs waren zij nog op de landelijk TV te zien bij de onthulling van het borstbeeld van Boet van Dulmen, de plaatselijk sportheld.

Als je nieuwsgierig bent en je wil meer over de kapel te weten komen, kan je een bericht sturen via het secretariaat. Ook kan je de Dorstvlegels volgen op Facebook, deze pagina staat vol met leuke foto’s en filmpjes van de optredens. Veel luister- en kijkplezier!